`

En duft af karry

- En indisk askepot-fortælling for 9-99 år.

Denne morsomme, uhyggelige og gribende fortælling er lagt an på et voksent publikum. Det er ganske vist en askepot-fortælling, men den er noget mere grum og makaber end den, vi kender fra Norden.... En fortælling om sorg, svigt, nederdrægtig ondskab, men også om hvor meget kraft, der er i at vide sig elsket af sin mor, også selvom hun er død.

Der findes 3000 nedskrevne versioner af Askepot fra hele verden. Denne er fra Kashmir fra det nordlige Indien, og den fortælles af en fordansket og pinagtig Bollywood-fortæller.

En duft af karry
En duft af karry

Fakta om forestillingen:

Medvirkende: Anette Jahn, fortælling, sang og dans.
Manuskript: Anette Jahn efter mundtlig version af britisk-indiske storyteller Peter Chand.
Kunstneriske konsulenter: Peter Kunz og Ellen Dahl Bang.
Produktion af forestillingen blev støttet af Den Folkekirkelige udviklingsfond i 2014, og forestillingen har spillet på H. C. Andersen festivalen og i adskillige kirker.

  Varighed ca. 50 minutter (Spilles i revideret version for skoler)
  Publikumsalder 9-99 år. Kan spilles for voksne, for mellemtrinnet eller udskolingen.
  Ved skoleforestillinger: Max 80-100 elever.
  Pris kr. 5.000 ex. transport (ved bestilling af to ens forestillinger samme dag: kr. 8.000)
Inkl. undervisningsmateriale.Undervisningsmateriale til udskolingen inkluderet

Inkluderet er elektronisk undervisningsmateriale udviklet til dansk og kristendom på 7. - 10. årgang. Skrevet af sognepræst Christian Larsen og antropolog og historiefortæller Anette Jahn. Samt en CD med lydfil fra vores forestilling “Askepots hvide due”, hvor eleverne til sammenligning kan høre Grimms nordiske version. Se materialet her.


23 - © Jonas Fotografi Tiny.jpg

SAMTALE EFTER FORESTILLINGEN

Hvis det passer ind i jeres arrangement, er en samtale med publikum efter forestillingen inkluderet i prisen.

Her vil Anette Jahn, som er uddannet antropolog, fortælle om de danske og ganske ukendte askepot-versioner, som hun har fundet frem på Dansk Folkemindesamling.

Om hvordan forskellige kulturer farver eventyret og om folkeeventyrernes rejse i en både mundtlig og skriftlig tid.


Det siger folk…

To af mine konfirmander havde lige mistet deres mor. Alle var særdeles lydhøre overfor forestillingen og i samtalen bagefter optagede af, at vi mister mennesker vi elsker, men aldrig den kærlighed, de gav - den kærlighed, som moderen først gav, er altid en kilde til livsmod.
Anette Jahn er intet mindre end en fremragende fortæller. De unge var meget begejstrede for hendes måde at gøre det på!! Og deres forældre var mindst lige så optagede.
— Helga Ørgaard Nielsen, præst i Resen kirke
Klassen fik en overraskende og fantastisk teateroplevelse i kirkerummet – en fællesoplevelse, der kunne bruges i undervisningen. Og gennem undervisningsmaterialet har de fået en større forståelse af eventyrs udtryk i forskellige kulturkredse.
— Kornmod Realskole
Eleverne fik mulighed for at opleve en kunstnerisk formidling af et svært emne – sorg - på en kreativ og fantastisk professionel måde.
— Langsøskolen

PR-materiale:

Ønsker du at hente billedmateriale til denne forestilling, som du kan bruge til markedsføring, så kan du hente en samling her.


Kontakt os og få mere information

Navn *
Navn