`

Om forestillingen Katharina Luther, turne i 2017 i 115 kirker:

Kristeligt Dagblad. Dorte Thorsen (okt. 2016):

“Fejringen af Reformationen blev skudt i gang med et brag, da Måle Fortælleteaters "Katharina Luther - Munkens brud" havde premiere i Haderslev Domkirke. Den dramatiske, rørende og meget musikalske forestilling brænder sig ind i sindet og påvirker den måde, som et menneske opfattes på. (…) Anette Jahn ER simpelthen Katharina (…) fuld af følelse, kraft og dynamik (…) Hun bruger hele sin krop og hele kirkerummet til fortællingen”.

Læs anmeldelsen: https://www.kristendom.dk/kristendom.dk/katharina-luther-var-paa-praedikestolen-i-haderslev-domkirke

 

Menighedsrådenes blad 2017:

“Alle versioner af Katharina spilles med indlevelse af Anette Jahn, så man flere gange føler, at hun virkelig er Luthers kone. Hvad enten det er den 4-årige pige, den 16-årige teenager eller den granvoksne kvinde”.

Læs anmeldelsen: https://www.menighedsraad.dk/bladet/kirkeliv/luthers-kone-paa-kirkegulvet/

 

Danmarksbloggen (april 2017):

“Reformationsårets bedste forestilling! Danmarksbloggen giver ”Katharina Luther – Munkens Brud” seks rosenkranse ud af seks mulige, som den rosenkrans Katharina Luther havde i sit bælte. (…) Intens, brændende forestilling med glød og nerve. Man går nemlig hjem og føler, at man har været helt tæt på Katharina Luther. (…) Anette Jahn formår i skikkelse af Katharina at tale til os på tværs af århundrederne, og det er stærke ord om ligeværd og ligeret, som vi stadig skal kæmpe for”.

 

Om refusionsforestillingen ”Ærteprinsesssen”, som har spillet over 100 gange på landets biblioteker og festivaler:

— Anne Middelboe, Teateravisen (4 stjerner) : (2015)

“Anette Jahn blander fortælling og teater med sødme og begejstring og har et eminent greb om børnene og deres nysgerrighed – og en begejstring og en fysisk energi, som klart smitter af på dem. Hun har samtidig en stærk autoritet på scenen - og styr på hver eneste detalje undervejs. Hun er lydhør over for børnene og inddrager dem hele tiden i sin fortælling, så de lever vågent med og smiler hemmelighedsfuldt, når de forlader forestillingen ’Ærteprinsessen’. Hendes fortællekraft er så tydeligt hendes helt særlige evne”.

 

Artikel i børns hverdag:

“Hold da op, hvor hun kan fortælle… Stor gestik, arm- og benbevægelser og gribende udtryk fra glæder til sorg, fra forskrækkelse til spænding. man glemmer alt om tid og sted” (Marts 2017). Artiklen beskriver en fortælle workshop for voksne, læs mere her.