`

Blå Blixen

Fra Blixens mystiske og fantastiske univers. Om skibsdrengen der efter en storm ude på det åbne, blå hav kravler op i stormasten og reder en vandrefalk, som i vrede hugger ham i fingeren. Men den glemmer ham aldrig. Om hvordan han giver sin dyrekøbte appelsin til Nora bag plankeværket. Og hvordan han slår en russisk sømand ihjel og bliver reddet igen af en lappekone med runde, rasende, gule og gennemtrængende øjne, der kan danse rundt på gulvet og støde med hovedet som en vred rovfugl.

Det er Blixens fantastiske fortælling, ”Skibsdrengens fortælling”, og den varer 50 minutter, og kan fint stå alene.

Men hvis I ønsker det, fortælles endnu to kortere fortællinger efter en pause, nemlig ”De blå øjne” og ”En blå historie”. Alt sammen fra samlingen Vintereventyr. Nedenfor ses et klip fra forestillingen.

Fakta om forestillingen:

Medvirkende: Anette Jahn
Kostume: Mette Munk Lammers
Foto: Josefine Wolters

Spillet i utallige kirker i hele landet siden 2010, bla. i Ålborg domkirke og Godthaabskirken på Frederiksberg. Både for voksne, konfirmander og som skoleforestillinger. Bla. booket af 10 af skoletjenesterne.
For skoler fortælles kun "Skibsdrengens fortælling".

  Varighed ca. 50 minutter
  Publikumsalder +13 år.
  Ved skoleforestillinger: Max 80-100 elever.
  Pris kr. 5.000 ex. transport (ved bestilling af to ens forestillinger samme dag: kr. 8.000)


Mulighed for inspirationsmateriale

Efter generøs tilladelse fra konsulent Jens Rasmussen fra Folkekirkens skoletjeneste i Ålborg har vi fået lov at videresende hans lærerroste undervisningsmateriale om Blixen og "Skibsdrengens fortælling". Gå til undervisningsmaterialet.


Det siger folk…

Tænk at det i vores multimedietider stadig kan lade sig gøre at blive så optaget af fortællingen! Eleverne var opslugte og bagefter optagede af de enkle virkemidler. Sikke en historie. Jeg var meget optaget af, at det tilfører historiens sprog så meget, at hun er i et “fuglet” kostume. Og de religiøse referencer havde eleverne godt fat i, da vi talte om dem efterfølgende.
— Alice Juul, lærer på Dronninglund Efterskole
Storslået og fantastisk medrivende. De begejstrede elever oplevede, at de var en del af historien.
— Helle Havel, lærer på Gug Skole
Anette Jahn har en fantastisk evne til at formidle så levende, at eleverne på de ældste klassetrin ganske enkelt tryllebindes. Vi har udbudt forestillingen næsten hvert år siden 2010, og det sker hver eneste gang.

— Jens Rasmussen, konsulent Folkirkens skoletjeneste i Ålborg

PR-materiale

Ønsker du at hente billedmateriale til denne forestilling, som du kan bruge til markedsføring, så kan du hente en samling her.


Kontakt os og få mere information

Navn *
Navn