`

Ønskeærten

Forestilling, undervisningsmateriale og evt. dramaworkshop

Anmeldt med 4 stjerner i Teateravisen - Læs anmeldelsen

En fri genfortælling af H. C. Andersens eventyr ”Prinsessen på Ærten”. Prinsen rider ud i verden på sin glade hest for at finde sig en rigtig prinsesse at gifte sig med. Og rigtige prinsesser er der nok af. Smukke prinsesser er der nok af.

Han møder både Prinsesse Sur, Prinsesse Sip og Prinsessen Sej. Men dem har han ikke spor lyst til at gifte sig med. Så han rider hjem igen til sin mor og far. Og da Prinsessen Sød kommer en regnfuld, mørk aften og banker på slottets port, hvordan kan han så være helt sikker på, at hun nu også er sød?

En morsom og underholdende forestilling, hvor alle har en fest sammen, fordi børnene involveres med sang og bevægelse. Til sidst får de en ønskeært af den gamle dronning.

Det er muligt at booke en drama workshop efter forestillingen. Her dramatiserer børnene historien gennem en teatersangleg.


Fakta om forestillingen:

Manuskript og historiefortæller: Anette Jahn.
Scenografi: Mette Munk Lammers og Måle Fortælleteater.

  Varighed ca. 35 minutter
  Publikumsalder 3-8 år
  Max 80-100 børn

  Pris kr. 5.000 ex. transport (ved bestilling af to ens forestillinger samme dag: kr. 8.000)
Inkl. undervisningsmateriale.


Undervisningsmateriale

I undervisningsmaterialet får pædagoger og lærere inspiration til hvordan de kan efterbearbejde teateroplevelsen kreativt med børnene. De kan lave prinsessens skatkammer, dramatiserer historien i en teater-sangleg eller få historien ind i kroppen gennem en eventyr-massage. Retter sig mod dansk, idræt og billedkunst og er udviklet i samarbejde med H. C. Andersen festivalen og Violas Værksted. Gå til undervisningsmaterialet.Tilkøb af drama-workshop

Efter forestillingen dramatiserer vi nu eventyret på forskellige måder. Bla. fortæller vi med vores hænder historien på hinandens rygge i en eventyrmassage. Og med eventyrslag fortæller vi historien i en morsom teatersangleg. De voksne får materialet bagefter, så de kan fortsætte legene i institutionen eller skolen. Styrker gruppens sociale fællesskab.

  Varighed workshop efter forestillingen: 45-60 min. for en klasse eller en børnehavegruppe på 20 børn.

  Pris workshop: kr. 2.000

Det siger folk…

Anette Jahn blander fortælling og teater med sødme og begejstring og har et eminent greb om børnene og deres nysgerrighed – og en begejstring og en fysisk energi, som klart smitter af på dem. Hun har samtidig en stærk autoritet på scenen - og styr på hver eneste detalje undervejs. Hun er lydhør over for børnene og inddrager dem hele tiden i sin fortælling, så de lever vågent med og smiler hemmelighedsfuldt, når de forlader forestillingen ’Ærteprinsessen’. Hendes fortællekraft er så tydeligt hendes helt særlige evne.
— Anne Middelboe - Teateravisen (4 stjerner)

PR-materiale:

Ønsker du at hente billedmateriale til denne forestilling, som du kan bruge til markedsføring, så kan du hente en samling her.


Kontakt os og få mere information

Navn *
Navn