`

Askepots hvide due

Inden Askepots mor dør, beder hun Askepot om at blive ved med at synge de sange, som de to så ofte har nydt at synge sammen. Moren bliver begravet nederst nede i haven. Og hver gang en af Askepots tårer rammer graven, så vokser en ny blomst frem i en helt ny farve. Aldrig er der set så smuk en grav på den egn. Men så en dag flytter en stedmor ind med sine to ækle døtre…

En sørgelig, morsom og rørende genfortælling af det klassiske folkeeventyr fra Brødrene Grimm. Om Askepot, som mister sin mor og senere bliver klemt i en sammenbragt familie. Askepot oplever, at hendes mors kærlighed er stærkere end døden og beskytter hende imod de ondsindede stedsøstre. Stedsøstrene gør hende grim, men den hvide due hjælper hende, så hun igen kommer til at stråle – og Askepot bliver den, der til sidst vinder prinsens hjerte.

Børnene involveres med krop og stemme undervejs.


Der er mulighed for at booke en drama workshop efter forestillingen. Her er et kig ind i workshoppen, hvor børnene efterbearbejder eventyret med fortælleren.


Fakta om forestillingen:

Manuskript og historiefortæller: Anette Jahn
Kostumier: Birgitte Nisbeth

  Varighed ca. 45 minutter
  Publikumsalder 3-10 år
  Antal elever til skoleforestillinger: Max 80-100 elever.

  Pris for forestilling, CD og undervisningsmateriale kr. 5.000 ex. transport (ved bestilling af to ens forestillinger samme dag: kr. 8.000)


Undervisningsmateriale:

I undervisningsmaterialet får pædagoger og lærere inspiration til hvordan I kan efterbearbejde teateroplevelsen kreativt med børnene. I får også ideer til, hvordan I kan arbejde med temaet børns sorg. Retter sig mod dansk, kristendom og billedkunst. Gå til undervisningsmaterialet.
Tilkøb af Drama workshop


Efter forestillingen leger vi os igennem historiens mange billeder. Vi udtrykker os i kropsskulpturer og får lov til at være alle historiens karakterer og mærke deres følelser. Vi leger med små håndduer, som først bliver levende, når børnene vækker dem. Vi laver teater-sangleg med eventyrslag, fortæller eventyret på hinandens rygge i en eventyrmassage og tænder til sidst lys for en, som vi har mistet. En workshop, der forbinder ydre og indre bevægelse, og som styrker børnegruppens sammenhold.

  Varighed workshop: 45-60 min. for en klasse eller en børnehavegruppe på 20 børn.
  Pris workshop: kr. 2.000

Det siger folk…

Askepots hvide due” betog os, små som store! Jeg synes, det er så godt, når vi får oplevelser sammen på tværs af aldersgrupperne, og her blev alle taget levende, enkelt og kreativt med ind i Askepots historie, så kirkerummet blev til slottet, hjemmet, haven og gravstedet. Vi var der!
— Præst, Karen Søe Pedersen, Vor Frue kirke i Aalborg

PR-materiale:

Ønsker du at hente billedmateriale til denne forestilling, som du kan bruge til markedsføring, så kan du hente en samling her.


Kontakt os og få mere information

Navn *
Navn