`
 

Anette Jahn er blandt dem i Danmark, der afholder flest fortællekurser for voksne. Hun laver workshops for pædagoger, skolelærere, præster, kirke-kulturmedarbejdere, bibliotekarer, naturvejledere og andre fortælleinteresserede.

Alle workshops er bygget op omkring praktiske øvelser, hvor du afprøver konkrete fortælle redskaber.

I samarbejde med jer designer vi altid kurset, så det stemmer overens med jeres ønsker og passer ind i jeres sammenhæng. Nedenunder kan du lade dig inspirere af tidligere kurser.

 

 

Eventyrværksted

I 2018 udgav Anette Jahn fortællebogen ”Eventyrværksted. Lær at fortælle kreativt for børn”, som er et godt supplement til en workshop.


Vi designer altid et fortællekursus, så det passer til jeres sammenhæng.

Her er fire eksempler, du lade dig inspirere dig af:

Slip bogen og fortæl

Skab egne fortællinger

Lav jeres eget eventyrværksted

Bliv museums ambassadør


Det siger folk…

Pædagoger i Svendborg Kommune har de fleste år siden 2008 kunnet deltage i 1-2 fortælleworkshops med Anette Jahn. Kurserne er så motiverende, at pædagoger fortsat mødes året igennem i fortællegrupper fordelt ud over kommunen og har opnået væsentlige kompetencer i at fortælle for førskolebørn.
Og i 8 år har Anettes workshops været afsæt til at afholde ”Pædagogernes egen fortællefestival i Svendborg”, hvor de gennem tre dage fortæller for hinandens børn på bibliotekerne, byens kunstmuseum, Danmarks Forsorgsmuseum og Musikskolen. Det har virkelig styrket fortælleglæden i kommunen.
— Anne Bertram, Børnekulturkoordinator Kulturregion Fyn

Vil du bare gerne selv på fortællekursus?

Er du en privatperson, der er på udkig efter et relevant kursus, kan vi anbefale dig at tilmelde dig vores nyhedsbrev. Her bliver du løbende informeret om kurser, som er åbne for tilmelding. Da vi ikke længere har egen teatersal, udbyder vi ikke selv åbne kurser i eget regi. Men Anette Jahn afholder mange kurser hvert år andre steder.


Fortælleworkshop på Kongskilde for naturvejledere og pædagoger

Fortælleworkshop på Kongskilde for naturvejledere og pædagoger

Anette Jahn om at undervise i fortælling:

Personligt morer jeg med mig at undervise, for til forskel fra mine mange forestillinger, hvor jeg står alene på scenen, så skaber vi i undervisningssituationen et ligeværdigt rum, hvor vi er kreative sammen. En fantastisk måde at være sammen på. Det tænder mig at skulle zoome ind på en ny gruppe mennesker og finde frem til, hvordan jeg kan skabe en tryg ramme, så det bliver et rart sted at lære og være kreative sammen.

Det er vigtigt, da deltagerne ofte kommer med forskellige forudsætninger. Og det er spændende at søge mig ind på, hvad der kan inspirere gruppen, hvilke faglige udfordringer de i øvrigt står i til daglig, og hvad der kan indgyde netop disse mennesker mod på at kaste sig ud i at slippe bogen mere og fortælle frit.

I øvrigt så trækker jeg på min viden som antropolog fra Københavns universitet og flerårige ansættelse som ekstern lektor på Syddansk Universitet i kommunikation.