`

Sælpigen og Skeletpigen

To fortællinger om kvinder fra det nordatlantiske sagnland, der trodser det barske og finder deres egen vej til overlevelse. Skeletkvinden har gjort noget, som hendes far ikke brød sig om. Ingen kan længere huske hvad det var, men han har trukket hende ned til klipperne og kastet hende i havet. Hernede har fiskene ædt hendes kød og øjne. Hun bliver fisket op af en fanger, der skrækslagent forsøger at flygte fra hendes nøgne skelet, men ved hjælp af hans hjertetromme danser hun sig til kød på kroppen igen, og de to drager bort sammen.

Sælkvinden kan kun ved fuldmånetid danse på klipperne i menneskeskikkelse, resten af tiden lever hun som sæl. Men en nat stjæler en ung, forelsket fanger hendes skind. Hun lever sammen med ham og får et barn, men efter syv år sygner hun hen. Da skal hun vælge imellem at dø sammen med sin mand og sit barn eller at forlade dem og blive til sæl igen.

Anette Jahn har bearbejdet et varieret kildemateriale fra Grønland, Færøerne, Island og Inuit Canada, og netop fordi historiernes univers er så fremmedartet for danske unge, kryber de helt ind under huden på dem.

Fra Det Grønlandske Nationalteater

Fra Det Grønlandske Nationalteater

Fra Fyens Hoved

Fra Fyens Hoved

Fakta om forestillingen:

Medvirkende: Anette Jahn
Manuskript på baggrund af kilder: Anette Jahn
Kostume: Mette Munk Lammers
Forestillingen er spillet på Det Grønlandske Nationalteater, på skoler i Sverige, i kirker og skoler i Danmark

  Varighed ca. 50 minutter
  Publikumsalder 9+ / 13+ år. Afpasses til enten mellemtrinnet eller udskolingen
  Max 80-100 elever.
  Pris kr. 5.000 ex. transport (ved bestilling af to ens forestillinger samme dag: kr. 8.000)

Tilkøb af FortælleworkshoP

Der kan bookes en fortælleworkshop efter forestillingen for en enkelt klasse, og den tilpasses til klassetrin og den enkelte lærers ønsker. Formålet er at fordøje historierne sammen, og at eleverne selv forbinder sig med dem samt får noget viden om nordatlantiske sagn. Sagnene bruger naturligvis billedsprog, og på forunderlig vis forstår de unge godt, hvad det vil sige at blive kastet i havet af sin far, eller at nogle tager éns sælskind fra én. Det nærmer vi os gennem enkle dramaøvelser og samtale – tilpasset alderstrinnet.

Varighed workshop: 1-3 lektioner

Pris workshop: kr. 2.000

Fra workshop på skole i Nuuk.

Fra workshop på skole i Nuuk.

Publikums reaktioner, Det Grønlandske National Teater

Publikums reaktioner, Det Grønlandske National Teater


Det siger folk…

Da jeg kom tilbage til min niende klasse, var de allerede i fuld gang med at diskutere, hvor stærkt forestillingen virkede på dem. De var fascinerede af, at et enkelt menneske i et kostume kunne stå der og få dem til at rejse så langt væk, se stederne for sig og mærke følelserne.
— Maja Bak, lærer Hirtshals skole

PR-materiale:

Ønsker du at hente billedmateriale til denne forestilling, som du kan bruge til markedsføring, så kan du hente en samling her.


Kontakt os og få mere information

Navn *
Navn