Om Måle Fortælleteater

Måle Fortælleteater er et turnerende fortælleteater, der spiller forestillinger for både børn, unge og voksne. Vi er optagede af at bevæge vores publikum og involverer derfor gerne publikum på forskellige måder. Vi har en en lang række af forskellige forestillinger for både børn, unge og voksne Forestillinger.

Vi har bla. en refusionsberettiget forestilling for 3-8 år (Ærteprinsessen). Og vi har specialiseret os i historiske space specific forestillinger, gerne med fokus på integration.

Måle Fortælleteaters fortælleprojekter

Vi har skabt flere større projekter, hvor vi selv har stået for alt fra at rejse økonomisk støtte, samle samarbejdspartnere, researche og skrive manuskripter samt organisere hele afviklingen.

I 2010 spillede vi Marsk Stigs hemmelige begravelse i en middelalderkirke langt ude på landet, hvor der stadig fortælles et gammelt sagn. Anette skrev manuskriptet på baggrund af kaffebesøg hos den ældre del af befolkningen. Det blev til 44 forestillinger i kirken og efterfølgende rundsvisning på Nyborg Slot, hvor Marks Stig i sin tid blev dømt som kongemorder. Der indgik også et længerevarende huskunstner- og integrationsprojekt mellem 4 skoler fra Vollsmose og landet samt produceret undervisningsmateriale.

I 2011 spillede vi Ravperlen fra Mårhøj Gravhøj med 43 forestillinger inde i en jættestue og stenalderdans med en musiker i teltet udenfor samt vandring til det lokalhistoriske museums oldtidssamling. Også her indgik et længerevarnede huskunstner- og integrationsprojekt med 12 klasser samt produceret et undervisningsmateriale. Forestillingen blev indspillet på CD.

Projektet blev støttet med 710.000 kr og blev indstillet til finalen om Den Fynske Kulturpris 2013.

I 2013-14 lavede vi projektet Askepot og opstandelsen med 2 forskellige Askepot-forestillinger, spillet i alt 30 gange indenfor projektet, men begge forestillinger turnere stadig flittigt. Askepots hvide due og En duft af karry. Askepots hvide due blev også indspillet på CD. Og der blev produceret undervisningsmateriale til begge forestillinger. Projektet blev støttet med 310.000 kr. og CD.

I 2014 lavede vi Hårfagers stemme - en stenalderfortælling, som blev indspillet på CD og distribueret til alle fynske skoler sammen med vores undervisningsmateriale. Forestillingen havde premiere i Holmens kirke i København i 2016 og turnerer nu i hele landet. Og i 2016 spillede vi den 7 gange på Nationalmuseet.

I 2016-17 turnerer vi med Katharina Luther - Munkens brud i Danmarks kirker. Vi havde premiere i Haderlev domkirke og spiller forestillingen 115 gange. Vi har produceret et undervisningsmateriale til forestillingen og afholder mange steder samtaler med elever eller det voksne publikum efter forestillingen.

Vi skaber også mindre skræddersyede fortælleprojekter under Huskunstnerordningen.

Vil du gerne følge os?

Gennem vores nyhedsbrev kan du holde dig orienteret om vores virke rundt i hele landet Tilmeld Nyhedsbrev. Her inviterer vi også til gratis premiere-åbninger og andre arrangementer. Du kan også følge os på facebook.

Måle Fortælleteater er en forening, der blev dannet i 2008 med det formål at skabe rammer for fortælliekunst rundt omkring i landet. Vi har mere end 400 fortælleinteresserede medlemmer fra hele landet, og alle kan være medlemmer, der er intet kontingent. Man betragtes som medlem, når man tilmelder sig nyhedsbrevet.

Hvor hører vi til?

Fortælleteatret blev grundlagt i kunstnerlandsbyen Måle nord for Kerteminde, hvor vi havde egen teatersal og iøvrigt skabte vores to første store projekter med lokal forankring: Marks Stigs hemmelige begravelse samt Ravperlen fra Mårhøj Gravhøj.

Fra 2012-14 havde vi hjemme på Brandts Klædefabrik i Odense midtby, og i 2014 flyttede vi tilbage til København på Østerbro, hvorfra vi nu fortsat gladeligt turnerer i hele landet.

Hvem er vi?

Bestyrelsen består af vores aktive formand Pia Sigmund, historiker, forfatter og fortæller; Christian Guldsø, filosof og gallerist; 
Sarah Smed, historiker og museumsinspektør ved Forsorgsmuseet i Svendborgs gamle Fattiggård; Erdogan Adanir, skolelærer og Mette Sahl Larsen, børnekulturkonsulent ved Ballerup bibliotek.

Anette Jahn er daglig leder af foreningen. Hun er historiefortæller, eventyrdanser, projektmager og uddannet antropolog fra Københavns Universitet i 2001 med speciale inden for integration i Danmark samt teaterantropologi. I 2008 vandt hun danmarksmesterskabet i historiefortælling. Hun er godkendt under Huskunstnerordningen og har fået refusion på forestillingerne De lange næser samt Ærteprinsessen.