Blå Blixen

Fra Blixens mystiske og fantastiske univers. Om skibsdrengen der efter en storm ude på det åbne, blå hav kravler op i stormasten og reder en vandrefalk, som i vrede hugger ham i fingeren. Men den glemmer ham aldrig.

Om hvordan han giver sin dyrekøbte appelsin til Nora bag plankeværket. Og hvordan han slår en russisk sømand ihjel og bliver reddet igen af en lappekone med runde, rasende, gule og gennemtrængende øjne, der kan danse rundt på gulvet og støde med hovedet som en vred rovfugl.

Konfirmander og skoleklasser fra 7. - 10. klasetrin lytter kun til Skibsdrengens fortælling på 50 min. For max 80-100 elever.

Voksne lytter til endnu to blå fortællinger i kirken, så det samlet varer 60-70 min. Og hvis der er kirkekaffe med samtale om Blixen bagefter, tager vi de to kortere fortællinger med i sognegården. Til voksenarrangementer kan man også vælge luxusudgaven, hvor organist Torben Krebs fra Ansgar kirke i Odense improviserer sine fantastiske musikstykker ind imellem fortællingerne.

Medvirkende: Anette Jahn

Kostume: Mette Munk Lammers

Foto: Josefine Wolters

Honorar: 5000 kr. + Transport efter statens kilometertakst.

Ved bestilling af to ens forestillinger samme dag: 8000 kr.

Spillet for konfirmander i Ålborg domkirke, Budolfo kirke samt for 8. - 10 årgang for utallige kirke-skoletjenester rundt i landet. siden 2012.

Spillet i utallige kirker for voksne i hele landet siden 2010.

Referencer:

Alice Juul, lærer på Dronninglund Efterskole. Inviteret til Ansgar kirke af Folkekirkens skoletjenste i Ålborg nov 2014::

Tænk at det i vores mulitimedietider stadig kan lade sig gøre at blive så optaget af fortællingen! Vi er alle, også eleverne, meget begejstrede for fortælleoplevelsen i kirken i dag. Sikke en historie, og Anette Jahn formidler den helt fantastisk og med enkle virkemidler. Jeg var meget optaget af , at det tilfører historiens sprog så meget, at hun er i et "fuglet" kostume. Og de religiøse referencer havde eleverne godt fat i, da vi talte om dem efterfølgende.

 

Helle Havel, Gug Skole. Inviteret til Ansgar kirke af Folkekirkens skoletjenste i Ålborg nov 2014:

Fremførelsen af Anette var storslået og fanstastisk medrivende. Det gør hun fremragende. Eleverne var begejstrede, for de oplevede, at de var en del af historien.

 

Jens Rasmussen, konsulent Folkirkens skoletjeneste i Ålborg:

Levende fortælling der ganske enkelt tryllebinder elever på de ældste klassetrin. Fortællingen som genre får i Skibsdrengens fortælling fornyet kraft og energi - en overraskende lydhørhed er konsekvensen af Anette Jahns fantastiske evne til at formidle. Et stemningsmættet kirkerum - en fortælling om begrebet skæbne - en fortælling om livsmuligheder.

Mulighed for inspirationsmateriale

Efter generøs tillladelse fra konsulent Jens Rasmussen fra Folkekirkens skoletjenste i Ålborg har vi fået lov at videresende hans lærerroste undervisningsmateriale om Blixen og "Skibsdrengens fortælling". En PDF han har produceret specielt til forestillingen.

Fra Brønderslev og Dronninglund kirke (fotograf Pia Uth fra Skoletjenesten)