Blå Blixen

Konfirmanderne og udskolingsklasserne glemmer aldrig denne fortælling om skibsdrengen Simon, der efter en hård storm vover sig op i stormasten for at redde en vandrefalk. Til gengæld glemmer fuglen aldrig Simon.

En skæbnefortælling fra samlingen Vintereventyr, som indgår i kanon. Når eleverne oplever denne fortælling fortalt levende, åbner det op på en helt ny måde for Blixens ellers svært tilgængelige forfatterskab.

Læs mere

En duft af karry - En indisk askepotfortælling

Der findes 3000 nedskrevne versioner af Askepot fra hele verden. Denne er fra Kashmir fra det nordlige Indien. Den fortælles af en fordansket og pinagtig Bollywood-fortæller, og den er noget mere morsom, fræk og makaber end den, vi kender fra Norden... En fortælling om sorg, svigt, nederdrægtig ondskab og kærlighedens kraft.

Fra 13 år og voksne. Undervisningsmateriale og CD inkluderet.

Spillet på H. C. Andersen festivalen for 20 udskolingsklasser i 2015.

Læs mere

Sælkvinden og Skeletkvinden

To nordatlantiske sagn fortalt ind i nutiden: Sælkvinden danser på klipperne i menneskeskikkelse ved fuldmåne, men en ung, forelsket fanger stjæler hendes skind. Hun lever sammen med ham og får et barn, men efter syv år sygner hun hen. Hun skal vælge imellem at dø sammen med sin mand og sit barn eller at forlade dem og blive til sæl igen.

Opført på Nordisk Nuuk Kulturfestival i Grønland i 2015.

Læs mere

Hårfagers stemme

Hårfager kaldte de hende. Det betyder hende med det smukke hår. Hvis de da ikke kaldte hende for Jægertøsen. Men det var kun, når de troede, hun ikke hørte dem. Ja, for hun var jo af jægerfolket. Ildkraft og hans far havde fundet hende grædende inde i en lysning langt inde i skoven. Hun var måske ti vintre gammel. Hun sad på jorden og var i færd med at grave en grav til sin far…

En gribende fortælling om at miste og blive en tålt fremmed. Om at lytte til forfædrenes stemmer i ens drømme. Om at takke guderne for alt dét, som er, og alt dét, vi har. Om kærlighedens hårfagre magi…

Anette Jahn har skabt en forestilling ud fra arkæologiske fund fra stenalderen i Hulbjerg jættestue. Støttet af Kulturministeriet, Kulturregion Fyn og Region Syddanmark.

I 2016 spilles forestilling syv gange på Nationalmuseet.

Læs mere

Katharina Luther - Munkens Brud

Kommende reformationsforestilling, som fortæller hvordan reformationen blev oplevet af en konkret kvinde, nemlig af Luthers kone, Katharina Luther født von Bora. En co-produktion med TRIOfabula, hvor den dygtige musiker Tine K Skau komponerer, spiller musikken samt forestillingens naragtige trickster.

Allerede booket 98 forestillinger i 2016-17.

Læs mere