Prinsessen og skrubtudsen - 3-7 år

Forestilling, undervisningsmateriale og evt. workshop

Den dag i slottets park, da krystalbolden hoppede fra prinsessen og sprang ned i brønden: Hvem sad så på kanten af brønden og kiggede på hende med sine store, våde, rullende øjne? Svampede hængevorter over hele kroppen? Og en bred, ækel mund, der pludselig sagde: ”Skal vi to være venner?”.

Forestillingen bygger på et af de mest udbredte folkeeventyr i verden: Eventyret om pigen, der kysser tudsen til den bliver en prins.

Handler om venskab, rummelighed og inklusion. At venskab gør selv den grimmeste skrubtudse til en smuk prins. Både morsom, sanselig og rørende og benytter sig af co-creation ved at inddrage børnene undervejs.

Læs mere

Refusionsberettiget – Ærteprinsessen, 3 - 8 år.

En fri genfortælling af H. C. Andersens eventyr ”Prinsesen på Ærten”. Prinsen rider ud i verden på sin glade hest for at finde sig en rigtig prinsesse at gifte sig med. Og rigtige prinsesser er der nok af.  Smukke prinsesser er der nok af.

Han møder både Prinsessen sur, Prinsesse Sip og Prinsessen Sej. Men dem har han ikke spor lyst til at gifte sig med. Så han rider hjem igen til sin mor og far. Nu er han lidt trist-trist. Og da Prinsessen Sød kommer en regnfuld, mørk aften og banker på slottets port, hvordan kan han så være helt sikker på, at hun nu også er sød?

En morsom forestilling, som involverer børnene med sang og bevægelse. Til sidst får de en ønskeært af den gamle dronning.

Læs mere

Askepots hvide due 3-10 år

Forestilling, undervisningsmateriale og eventyrværksted

Askepots mor skal dø og beder Askepot om at blive ved med at synge de sange, som de to så ofte har nydt at synge sammen. Moren dør og bliver begravet nederst nede i haven. Og hver gang en af Askepots tårer rammer graven, så vokser en ny blomst frem i en helt ny farve. Aldrig er der set så smuk en grav på den egn. Men så en dag flytter en stedmor ind med sine to ækle døtre…

Om børns oplevelse af død, tab og sorg. Men også om at kærligheden kan overleve døden.

Undervisningsmateriale og CD til børnehaver og indskolingen inkluderet. Mulighed for efterfølgende eventyrværksted med 20 børnehavebørn.

Læs mere

Noas Drømmerejse 3-10 år

Forestilling, undervisningsmateriale og evt. danseworkshop

"Nu skal I høre om en mand, der turde drømme store drømme… han drømte om en verden, hvor alle var venner under regnbuen…".

Sådan begynder fortælleforestillingen om Noas ark. En fortælling om enhver børnegruppes evige rejse mod venskab. Fortælles med helt enkle virkemidler.

Varighed: 35-40 min. Spilles i kirken.

Egner sig til familiegudstjeneste eller som kirke - skole- samarbejde. Undervisningsmateriale inkluderet i prisen. Der kan bestilles danseworkshop, hvor eleverne lægger krop og stemme til historien.

Læs mere

Drømmelyset i brønden 6-10 år

Familiegudstjeneste / kirke-skole samarbejde for indskoling

Josef er et særligt barn, som stråler så meget, at selv fremmede vender sig om på gaden og kigger efter ham. Det gør brødrene jaloux. Så slemt at de i fællesskab smider ham ned i den dybe, mørke og ensomme brønd.

Det er en historie om jalousi og mobning. Men det er også en historie om troen på, at det onde kan vendes til det gode. Om at finde lyset i mørket.

Mulighed for at give lærere undervisningsmateriale med hjem, som evt. kan ende med en udstilling og fernisering i kirken.

Læs mere

Hårfagers stemme - Fra 9 år

Hårfager kaldte de hende. Det betyder hende med det smukke hår. Hvis de da ikke kaldte hende for Jægertøsen. Men det var kun, når de troede, hun ikke hørte dem. Ja, for hun var jo af jægerfolket. Ildkraft og hans far havde fundet hende grædende inde i en lysning langt inde i skoven. Hun var måske ti vintre gammel. Hun sad på jorden og var i færd med at grave en grav til sin far…

En gribende fortælling om at miste og blive en tålt fremmed. Om at lytte til forfædrenes stemmer i ens drømme. Om at takke guderne for alt dét, som er, og alt dét, vi har. Om kærlighedens hårfagre magi…

Anette Jahn har skabt en forestilling ud fra arkæologiske fund fra stenalderen i Hulbjerg jættestue. Støttet af Kulturministeriet, Kulturregion Fyn og Region Syddanmark.

Læs mere