En duft af karry - En indisk askepotfortælling

Der findes 3000 nedskrevne versioner af Askepot fra hele verden. Denne er fra Kashmir fra det nordlige Indien. Den fortælles af en fordansket og pinagtig Bollywood-fortæller, og den er noget mere morsom, fræk og makaber end den, vi kender fra Norden... En fortælling om sorg, svigt, nederdrægtig ondskab og kærlighedens kraft.

Fra 13 år og voksne. Undervisningsmateriale og CD inkluderet.

Medvirkende: Anette Jahn, fortælling, sang og dans.

Manuskript: Anette Jahn efter mundtlig version af britisk-indiske storyteller Peter Chand.

Kunstneriske konsulenter: Peter Kunz og Ellen Dahl Bang.

Varighed: 50 min.

Max publikum ved skoleforestillinger: Max 80-100 elever.

Inkluderet er undervisningsmateriale på nettet udviklet til dansk og kristendom på 7. - 10. årgang. Skrevet af sognepræst Christian Larsen og antropolog og historiefortæller Anette Jahn. Samt en CD, hvor Grimms version er indspillet af Anette Jahn (forestillingen "Askepots hvide due").

Pris: 5000 kr. + transport.

Ved bestilling af to ens forestillinger samme dag i samme kirke: 8000 kr.

Produktion af forestilling, undervisningsmateriale og CD er støttet af Den Folkekirkelige udviklingsfond i 2014.

Link til undervisningsmaterialet, som ses herunder

Fra evalueringer:

Forestillingen blev spillet 10 gange i 2014 som en del af projektet "Askepot og opstandelsen" støttet af Den folkekirkelige udviklingsfond. Her kan læses udpluk fra lærernes og præsternes evalueringer.

Lærer til 9. klasse:

Klassen fik en overraskende og fantastisk teateroplevelse i kirkerummte – en fællesoplevelse, der kunne bruges i undervisningen. Og gennem undervisningsmaterialet har de fået en større forståelse af eventyrs udtryk i forskellige kulturkredse. Kornmod Realskole, Silkeborg

 

Lærer til 7. klasse:

Eleverne fik mulighed for at opleve en kunstnerisk formidling af et svært emne – sorg - på en kreativ og fantastisk professionel måde.Langsøskolen, Silkeborg

 

Lærer til 8. klasse:

Det er altid spændende og fascinerende at se Måle Fortælleteaters forestillinger. Eleverne får hver gang en oplevelse, der går tæt på, og som flytter deres opfattelse af forestillingens tema. Hindsholmskolen, Fyn.

 

Præst, der viste forestillingen for sine konfirmander og forældre:

To af mine konfirmander havde lige mistet deres mor. Alle var særdeles lydhøre overfor forestillingen og i samtalen bagefter optagede af, at vi mister mennesker vi elsker, men aldrig den kærlighed, de gav - den kærlighed, som moderen først gav, er altid en kilde til livsmod.

Anette Jahn er intet mindre end en fremragende fortæller. De unge var meget begejstrede for hendes måde at gøre det på!! Helga Ørgaard Nielsen, sognepræst Resen kirke, Jylland.

 

Præst, der viste forestillingen til arrangement for konfirmander fra flere kirker:

Veloplagt og vedkommende forestilling som indbyder til fortsat samtale om tab, sorg  og savn.

Lene Bischoff-Mikkelsen, sognepræst Allerup kirke, Fyn.