Drømmelyset i brønden 6-10 år

Familiegudstjeneste / kirke-skolesamarbejde til indskoling

Josef er et særligt barn, som stråler så meget, at selv fremmede vender sig om på gaden og kigger efter ham. Det gør brødrene jaloux. Så slemt at de i fællesskab smider ham ned i den dybe, mørke og ensomme brønd.

Det er en historie om jalousi og mobning. Men det er også en historie om troen på, at det onde kan vendes til det gode. Om at finde lyset i mørket. Josef kommer igennem så meget ondt, ligesom helten i et folkeeventyr. Man kan sige, han går neden om, og at han ender med at komme hjem igen. Han kommer op af brønden ved hjælp af englene og drømmelyset.

Mulighed for at give lærere undervisningsmateriale med hjem, som evt. kan ende med en udstilling og fernisering i kirken.

Gå til undervisningsmaterialet

Medvirkende: Anette Jahn med fortælling, tromme og syngeskål.

Varighed: 45 min.

Udtalelse:

Tak for en fantastisk oplevelse i Dalby kirke med forestillingen "Drømmelyset i brønden”. Du viser på den fineste måde, det levende ords kraft, og er jo også en dygtig skuespiller, der får fortællingen til at brænde i hjertet”. Charlotte Kazhel, skoleleder Hindsholmskolen, feb. 2016.


Workshop med en klasse

Forestillingen kan spilles for op til 80-100 elever. Og så bliver en enkelt klasse i kirken til en dramaworkshop på 60 minutter.

Her lægger eleverne krop og stemme til fortællingen i dramaleg, lydkollage og fortællemassage. En oplevelse i kirken, som eleverne aldrig glemmer, og som samtidigt bygger op omkring klassens fællesskab.

Godt egnet i forhold til at imødekomme "Åben skole" og "Understøttende undervisning".

Forslag til program:

Kl. 9:30: Forestilling for 100 elever.

10:30-11:00: Pause, hvor eleverne spiserd eres medbragte madpakker i sognehuset.

11:00-12:00: Workshop på 60 minutter med den ene klasse.

 

Pris: Forestilling inkl. undervisningsmateriale, for max 80-100 publikummer: 5000 kr. + transport efter statens kilometertakst.

Pris for en forestilling og en workshop: 8000 kr. + Transport efter statens kilometertakst.

 

 

Gå til undervisningsmaterialet

Videoen er fra Vor Frelser kirke i Ålborg, hvor jeg har optrådt for Folkekirkens skoletjeneste i Ålborg gennem mange år. Her har jeg musiker Morten Musicus med.